Loading dogodki

Ciklus večerov Dueti skozi intimni preplet glasbe in pogovora, ki se marsikdaj dotakne tudi glasbeno-besedilne analize izbranih skladb, podaja osnovne značilnosti obravnavanih žanrov ter poudarja odrsko komunikacijo gostujoče vokalistke in spremljevalnega instrumentalista.

Brina Vogelnik je znana predvsem kot vodja zasedbe Brina, s katero izvaja avtorsko glasbo, ki se navdihuje v različnih glasbah sveta, ob tem pa je aktivna tudi kot pevka kakovostne pop glasbe. V družbi stalnega kitarista Luke Ropreta bo predstavila slogovno širino popa in skozi pogovor z Nino Novak, univerzitetno diplomirano muzikologinjo, sicer kritičarko ter glasbeno publicistko, določila značilne elemente žanra, ki se navdihuje v najrazličnejših stilih.

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ-a za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Koncertno-pogovorni ciklus Dueti finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

Ker zaradi trenutnih izrednih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Trubarjeve hiše literature in naknadno na youtube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.