Loading dogodki

Ciklus večerov Dueti skozi intimni preplet glasbe in pogovora, ki se marsikdaj dotakne tudi glasbeno-besedilne analize izbranih skladb, podaja osnovne značilnosti obravnavanih žanrov ter poudarja odrsko komunikacijo gostujoče vokalistke in spremljevalnega instrumentalista.

Čeprav kantavtorje poznamo šele dobrih petdeset let, korenine tega žanra izvirajo v bluesu. Gre za najbolj spontan in s tem posledično najnaravnejši glasbeni izraz, katerega pojav je močno vplival tudi na sodobno družbo. Katarina Juvančič in kitarist Dejan Lapanje skupaj ustvarjata že vrsto let, njuno delo pa je močno navezano na Škotsko in pripovedništvo. Razloge za to bosta razkrila v pogovoru z Nino Novak, univerzitetno diplomirano muzikologinjo, sicer kritičarko in glasbeno publicistko.

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ-a za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Koncertno-pogovorni ciklus Dueti finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

Ker zaradi trenutnih izrednih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Trubarjeve hiše literature in naknadno na youtube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.