Loading dogodki

Ciklus večerov Dueti skozi intimni preplet glasbe in pogovora, ki se marsikdaj dotakne tudi glasbeno-besedilne analize izbranih skladb, podaja osnovne značilnosti obravnavanih žanrov ter poudarja odrsko komunikacijo gostujoče vokalistke in spremljevalnega instrumentalista.

Zlata leta muzikala segajo v dvajseta in trideseta leta minulega stoletja, ko so vodilni skladatelji pisali za ameriški Broadway oziroma londonski West End, številni songi iz posameznih predstav pa so zaživeli tudi samostojno ter danes tvorijo klasično jazzovsko pesmarico. A je Slovenija navkljub temu izvirni muzikal na odre postavila šele leta 2014, za kar obstajajo različna pojasnila. Teh se bosta v pogovoru z univerzitetno diplomirano muzikologinjo, sicer kritičarko in glasbeno publicistko, dotaknila Nuška Drašček ter pianist in dirigent Simon Dvoršak.

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ-a za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Koncertno-pogovorni ciklus Dueti finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

Ker zaradi trenutnih izrednih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Trubarjeve hiše literature in naknadno na youtube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.