Loading dogodki

Oddaja Jazz z Nino gosti slovenske jazzovske ustvarjalce oziroma tiste, ki se v svojem delovanju dotikajo tudi jazzovske glasbe, medtem ko poslušalstvo navdušuje nad to glasbeno zvrstjo, v Sloveniji prisotno že skoraj celo stoletje. K muziciranju, poslušanju in razpravi o umetnosti spodbuja tako mlade kot že uveljavljene jazzovske glasbenike ter jih umešča na svetovni glasbeni zemljevid.

Kitarist Andrej Ofak je sicer klasično izobražen, vendar pod najvišjo obliko muziciranja pojmuje ustvarjanje iz in v trenutku, zato obilo pozornosti namenja improvizaciji. To združuje z vplivi jazzovske, klasične, etno, filmske in ambientalne glasbe, ki jih najraje postavlja v naravno okolje. Vse njih je združil tudi na albumu Odmevi reke Drave, ki ga je pred časom posnel s harmonikarjem Borutom Morijem. Ker pa se vse pogosteje predstavlja kot solističen izvajalec, bo v oddaji zaigral sam.

ETV televizija je dostopna pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih Slovenije: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) in A1 (360).