Loading dogodki

Glasbeno-pogovorna oddaja Jazz z Nino predstavlja slovenske jazzovske ustvarjalce oziroma tiste, katerih delovanje je vsaj delno povezano tudi z jazzom. Osrednji namen oddaje je portretiranje že uveljavljenih glasbenikov, prav tako tistih, ki se nahajajo šele na začetku svoje poti, posredovanje njihovih uspehov in dosežkov splošni javnosti ter umeščanje teh na svetovni jazzovski zemljevid.

The Brush Book: Igrati bobne z metlicami je naslov prvega zvezka učbenika bobnarja Gašperja Bertonclja, ki se je lansko poletje po kar dvajsetletnem ustvarjanju in bivanju v tujini – sprva v Linzu, kasneje New Yorku in nazadnje Tel Avivu – vrnil domov. Da bi obeležil obdobje v slednjem, je izdal avtorski album Dreamin’ With G. Ta se napaja v tradicionalnem jazzu in swingu, a je v ospredje vendar postavil avtorsko glasbo, v katero pa je vtkal tako vplive s turnej po celotni Ameriki kot sodelovanja z najvidnejšimi akterji svetovnega jazza.

ETV televizija je dostopna pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih Slovenije: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) in A1 (360).