Loading dogodki

Oddaja Jazz z Nino gosti slovenske jazzovske ustvarjalce oziroma tiste, ki se v svojem delovanju dotikajo tudi jazzovske glasbe. Pri tem skuša nad to glasbeno zvrstjo, ki je v Sloveniji prisotna že skoraj stoletje, navdušiti številne, k muziciranju, poslušanju in razpravi o umetnosti pa spodbuja tako mlade kot že uveljavljene jazzovske glasbenike ter jih umešča na svetovni glasbeni zemljevid.

Peter Ugrin je priznan klasični in jazzovski violinist, vodja ter član zasedb Swingatan in Artbeaters. S slednjo je leta 2012 na tekmovanju v Bukarešti osvojil prvo mesto, kar pa ni njegova edina tekmovalna izkušnja. Kot dirigent Big Banda GveriLLAz je leta 2018 orkester odpeljal na Nizozemsko in tam prepričal tako strokovno komisijo kot občinstvo. V oddaji bo med drugim spregovoril o odrekanjih, ki jih takšen preizkus zahteva, improvizaciji in številnih vplivih, zaradi katerih deluje znotraj različnih žanrov.

ETV televizija je dostopna pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih Slovenije: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) in A1 (360).