Loading dogodki

Oddaja Jazz z Nino gosti slovenske jazzovske ustvarjalce oziroma tiste, ki se v svojem delovanju dotikajo tudi jazzovske glasbe, medtem ko poslušalstvo navdušuje nad to glasbeno zvrstjo, v Sloveniji prisotno že skoraj celo stoletje. K muziciranju, poslušanju in razpravi o umetnosti spodbuja tako mlade kot že uveljavljene jazzovske glasbenike ter jih umešča na svetovni glasbeni zemljevid.

Pevka, ki bo v oddaji zapela v živo, in sicer ob spremljavi pianista Michaela Laggerja, že vrsto let živi v Avstriji. Letos je izdala četrti samostojni album MINIATUREn, na katerem se nahajajo skladbe, ki se dotikajo različnih obdobij življenjskega cikla in v katerih prevladujejo vokalne igre ter odnos med vokalom in klavirjem. V oddaji bo med drugim spregovorila o odraščanju v Krškem, kjer je tradicija jazzovske glasbe dolga in močna, izzivih epidemije ter poeziji, vključeni na album.

ETV televizija je dostopna pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih Slovenije: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) in A1 (360).