Loading dogodki

Oddaja Jazz z Nino gosti slovenske jazzovske ustvarjalce oziroma tiste, ki se v svojem delovanju dotikajo tudi jazzovske glasbe, medtem ko poslušalstvo navdušuje nad to glasbeno zvrstjo, v Sloveniji prisotno že skoraj celo stoletje. K muziciranju, poslušanju in razpravi o umetnosti spodbuja tako mlade kot že uveljavljene jazzovske glasbenike ter jih umešča na svetovni glasbeni zemljevid.

Popevke in pravljice se imenuje projekt dveh mladih jazzovskih ustvarjalk, ki si delita študijsko izkušnjo v Celovcu: kitaristke Urške Supej in flavtistke ter pevke Klare Veteršek. Ker obe posegata tako po repertoarju iz zlatega obdobja slovenske popevke kot avtorskih skladbah, se bosta v oddaji predali razmišljanju o pomanjkanju avtorskega repertoarja znotraj slovenskega vokalnega jazza, prehajanju med jazzovsko in klasično glasbo ter želji po tem, da jazz približata širšemu poslušalstvu.

ETV televizija je dostopna pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih Slovenije: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) in A1 (360).