Loading dogodki

Glasbeno-pogovorna oddaja Jazz z Nino predstavlja slovenske jazzovske ustvarjalce oziroma tiste, katerih delovanje je vsaj delno povezano tudi z jazzom. Osrednji namen oddaje je portretiranje že uveljavljenih glasbenikov, pa tudi tistih, ki se nahajajo šele na začetku svoje poti, posredovanje njihovih uspehov in dosežkov splošni javnosti ter umeščanje teh na svetovni jazzovski zemljevid.

Vital Jurca prihaja iz družina, v kateri je bila glasbena tradicija od nekdaj močno zakoreninjena. Ne čudi torej, da poleg vsega še vedno rad prepeva, medtem ko je klavirsko harmoniko, s katero se je njegova glasbena pot pričela, sčasoma nadomestil s kitaro, ki ga je nazadnje pripeljala na tržaški konservatorij. Danes deluje znotraj različnih žanrov, nedavno pa je v družbi lastnega kvarteta predstavil prvenec A Day in a Life. Z Nino Novak (Oiseau) se bo dotaknil različnih glasbenih vidikov, medtem ko bo pogovor pospremljen s predvajanjem glasbenih posnetkov.

ETV televizija je dostopna pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih Slovenije: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) in A1 (360).