Loading dogodki

Šesta sezona cikla večerov Nova frekvenca, v okviru katere obeležujemo sto let jazza na Slovenskem, v ospredje postavlja jazziste, ki so v minulih desetletjih s svojim glasbenim udejstvovanjem pomembno vplivali na slovensko jazz sceno in k ustvarjanju spodbudili tudi mlajšo generacijo.

Profesionalna glasbena kariera tolkalca, bobnarja, skladatelja in pedagoga Zlatka Kaučiča se je začela leta 1978 v španskem klubu Tres Tristes Tigres ter se razvija še danes, ko ima za seboj več kakor štirideset izdaj s tako rekoč vsemi pomembnejšimi svetovnimi imeni jazzovske ter improvizirane glasbe. Deloval je tako v Italiji kot Švici, Angliji, Španiji in na Portugalskem ter uglasbil več pesnikov, med drugim Federica Garico Lorco, Alojza Gradnika in Srečka Kosovela.

Poučeval je v Španiji in v mariborskem Centru za jazz in elektrotehniko. Od leta 2002 vodi lastno šolo Zvočni izviri, v okviru katere je izobrazil več generacij žanrsko vsestranskih glasbenikov in z njimi posnel številne izdaje, desetletje zatem pa ustanovil še Brda Contemporary Music Festival. Je prejemnik nagrade Prešernovega sklada in plakete Javnega sklada za kulturne dejavnosti za življenjsko delo. Pogovoru sledi solistični koncert njegovega študenta, kitarista Tilna Kravosa.