Loading dogodki

Objava posnetka na facebook strani Mestne knjižnice Ljubljana.

Ciklus večerov Nova frekvenca tudi v peti sezoni predstavlja izbrane jazzovske glasbenike in jih spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju ter družbi. Projekt je nastal z željo po popularizaciji jazzovske glasbe in je sestavljen iz dveh delov: pogovora z gostom in koncerta prav tega.

Ena vidnejših jazzovskih vokalistk mlajše generacije, Ana Čop, je lani v sodelovanju z nemškim pianistom Tillom Seeversom izdala prvenec ACTS!, na katerega je vpela vplive tako klasične glasbe, iz katere izhaja, kot poezijo Jamesa Joyca. Vokalistka, ki skladbe iz jazzovske pesmarice interpretira v duhu prostora in časa, v katerem živi sama, se bo tekom pogovora dotaknila zapostavljenosti vokalistov, orkestralne rabe glasu, sodelovanja s hrvaško-slovensko zasedbo Trokut in projekta Čuk se je oženil v Ameriko, s pomočjo katerega skuša jazz približati najmlajšim. Pogovoru sledi solistični koncert Ane Čop.

Ker zaradi trenutnih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.