Loading dogodki

Ciklus večerov Nova frekvenca tudi v peti sezoni predstavlja izbrane jazzovske glasbenike in jih spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju ter družbi. Projekt je nastal z željo po popularizaciji jazzovske glasbe in je sestavljen iz dveh delov: pogovora z gostom in koncerta prav tega.

Gašper Bertoncelj je tipičen primer glasbenika, ki se mu je uresničila otroška želja. Njegova glasbena pot se je začela s trobento v rodnem Kranju, nadaljeval pa je z bobni v tamkajšnji godbi in leta kasneje odšel na študij v Linz. Pot ga je vodila vse do New Yorka, kjer je izpopolnil veščino igranja bobnov z metlicami, lastno tehniko pa predstavlja v knjigi The Brush Book, ki je izšla lani. Letos bo poleg novega avtorskega albuma predstavil njen slovenski prevod, v pripravi pa je tudi že nadaljevanje. Sicer bo glasbenik, ki zadnje desetletje živi v Tel Avivu, spregovoril o ameriški naravnanosti tamkajšnjega jazza, ameriških sanjah in razlogih, zaradi katerih meni, da je igranje z metlicami tako posebno.

Ker zaradi trenutnih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.