Loading dogodki

Ciklus večerov Nova frekvenca tudi v peti sezoni predstavlja izbrane jazzovske glasbenike in jih spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju ter družbi. Projekt je nastal z željo po popularizaciji jazzovske glasbe in je sestavljen iz dveh delov: pogovora z gostom in koncerta prav tega.

Saksofonist Jan Kus je aktiven z lastnim kvartetom in z zasedbo The Slavo Rican Assembly ter sestavom priznanega Fernanda Garcíe, pa tudi tistim grammyjevega nominiranca Césarja Orozca. Je eden redkih glasbenikov brez latinskih korenin, ki delujejo znotraj tega žanra, ob tem pa piše glasbo za filme in občasno na Queens Collagu kot profesor improvizacije nadomešča legendarnega Antonia Harta. Skozi pogovor se bo dotaknil načinov integracije v newyorško sceno, katere del je že več let, za študij v tujini odločilni spodbudi Primoža Fleischmanna in balkanskih vplivih. Pogovoru sledi koncert Jana Kusa in Dana Martíneza.

Ker zaradi trenutnih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.