Loading dogodki

Ciklus večerov Nova frekvenca tudi v peti sezoni predstavlja izbrane jazzovske glasbenike in jih spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju ter družbi. Projekt je nastal z željo po popularizaciji jazzovske glasbe in je sestavljen iz dveh delov: pogovora z gostom in zaradi trenutnih razmer, povezanih z epidemijo koronavirusa covid-19, solističnega koncerta prav tega.

Janija Modra bi morali gostiti že marca lansko leto, a je bil dogodek zaradi epidemije koronavirusa odpovedan. Gre za kitarista, znanega predvsem po skladbah, polnih presenečenj, in raziskovanju, kar med drugim odraža tudi album The Path of 01, ki ga je pred dvema letoma posnel z lastno zasedbo Ecliptic. Kot profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana ter na Akademiji za glasbo svojim učencem širi obzorja in jih spodbuja h kreativnosti. Med drugim bo spregovoril o tem, kako preseči meje, ki jih narekuje sam instrument, razlogih za vnašanje elektronskih elementov v jazzovsko glasbo in spletnih koncertih, ki že celo leto nadomeščajo živo koncertno izkušnjo.

Ker zaradi trenutnih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.