Loading dogodki

Ciklus večerov Nova frekvenca z željo po popularizaciji jazzovske glasbe avtorje spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju in družbi, pri čemer se opira na album, izdan v preteklem letu. Zaradi daljšega premora, ki je nastal zaradi epidemije koronavirusa covid-19, v drugi polovici četrte sezone projekt v znak solidarnosti v središče zanimanja postavlja glasbenike s statusom samozaposlenega v kulturi neodvisno od tega ali so album izdali tekom letošnjega ali lanskega leta.

Pianistka Manca Udovič se je lani predstavila z medžanrskim spojem nadvse spevnih skladb, vpetimi na prvenec zasedbe Romanca Počasi in previdno. Skladbe z albuma bomo po pogovoru tudi slišali, sicer pa se bo z Nino Novak, kritičarko in glasbeno publicistko, dotaknila vplivov klasične glasbe, odnosu do zakladnice slovenske popevke, prevladovanja notnega gradiva, namenjenega pianistom, tesne vpetosti v Hrvaško glasbeno umetnost, študija in še česa.

V skladu s trenutnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom covid-19 bo dogodek izveden brez občinstva, se bo pa neposredno prenašal na spletnih kanalih Mestne knjižnice Ljubljana.