Loading dogodki

Ciklus večerov Nova frekvenca tudi v peti sezoni predstavlja izbrane jazzovske glasbenike in jih spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju ter družbi. Projekt je nastal z željo po popularizaciji jazzovske glasbe in je sestavljen iz dveh delov: pogovora z gostom in zaradi trenutnih razmer, povezanih z epidemijo koronavirusa covid-19, solističnega koncerta prav tega.

Za Mihaela Hrustlja, kitarista, ki je svojo glasbeno pot začel kot samouk, kasneje pa je nabiral izkušnje v žanrsko raznolikih zasedbah, so značilne skladbe brez izrazite forme, unikatno kitarsko bobnanje in iskanje “čudovitega” tona ter njegovih vibracij. Glasbenik že leta živi in ustvarja v Rotterdamu na Nizozemskem, kjer je tudi študiral, znan pa je po solističnem izvajanju avtorske glasbe, v katero vključuje različne, tudi ambientalne vplive, in sicer na klasično kitaro. S kritičarko in glasbeno publicistko ter urednico bo poleg zgoraj naštetega spregovoril o pomenu promocijskih potez vsakega glasbenika.

Ker zaradi trenutnih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.