Loading dogodki

Ciklus večerov Nova frekvenca z željo po popularizaciji jazzovske glasbe avtorje spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju in družbi, pri čemer se opira na album, izdan v preteklem letu. Zaradi daljšega premora, ki je nastal zaradi epidemije koronavirusa covid-19, v drugi polovici četrte sezone projekt v znak solidarnosti v središče zanimanja postavlja glasbenike s statusom samozaposlenega v kulturi neodvisno od tega ali so album izdali tekom letošnjega ali lanskega leta.

Dolgoletni sodelavec kultne skupine Laibach, pianist Sašo Vollmaier, je letos izdal album Kind of Laibach s priredbami izbranih pesmi za solistični klavir. Glasbenik, vpet v pedagoške projekte po vsej Evropi, združuje glasbo in gledališče, pred kratkim pa se je po dolgoletnem življenju v tujini vrnil domov v Slovenijo. Z Nino Novak, kritičarko in glasbeno publicistko, bo pred solističnim koncertom med drugim spregovoril o pedagoških procesih ter različnih praksah evropske kulturne politike.

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ-a za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Ker zaradi trenutnih izrednih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Trubarjeve hiše literature in naknadno na youtube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.