Loading dogodki

Ciklus večerov Nova frekvenca tudi v peti sezoni predstavlja izbrane jazzovske glasbenike in jih spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju ter družbi. Projekt je nastal z željo po popularizaciji jazzovske glasbe in je sestavljen iz dveh delov: pogovora z gostom in koncerta prav tega.

Tjaša Fabjančič je v novo leto zakorakala z objavo četrtega samostojnega albuma MINIATUREn, v katerem prevladujejo vokalne igre in preplet vokala ter klavirja, oba pa podpirajo bobni ter kontrabas. Pevka že vrsto let živi v Avstriji, spregovorila pa bo o spremembah, ki jih v kreativne procese prinaša vloga materinstva, trojezičnosti, saj je na album uvrstila tako skladbe v slovenščini kot angleščini in nemščini, ter znanju igranja različnih instrumentov. Pogovoru sledi koncert Tjaše Fabjančič ob spremljavi pianista Michaela Laggerja.

Ker zaradi trenutnih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin na facebook strani Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.