Drevo življenja

18,00 10,00

Pesniška zbirka, 2009, 64 str.

Na voljo so zadnji izvodi v slovenščini!
Pesniška zbirka je na voljo tudi v hrvaščini.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Pesniški prvenec, sočasno objavljen v slovenski in hrvaški izdaji, v središče zanimanja postavlja eksistencialna vprašanja ter dileme, ki se v nas prebujajo zaradi pretirane brezosebnosti sodobnega sveta. Vprašanja, kot so, kdo sem, kam grem, v kakšnem svetu živim, vtkana v stihe, bralca spodbujajo k premisleku o lastnem življenju in ga obenem nagovarjajo k čuječnosti, iz katere se nujno porodi vprašanje: »Ali še vedno smisel obstaja, zakaj vsakdo tako daleč ostaja?« Misel »Včasih si zaželim, da me odpelješ na nek boljši svet!« se zato zdi povsem naravna, saj »Sanje so edino, kar nam preostane, ko duša utrujena postane, ker v času, ko občutki so izginili, mi sami sebi smo samo ostali,« še zaključi avtorica v eni od pesmi, s katerimi vabi k intimnemu aktivizmu.

Zbirko preveva dvojnost, skozi katero se nežne misli neprestano dopolnjujejo z grobo realnostjo, oba svetova pa se stikata v nostalgiji in arhaičnosti, ki dodatno poudarita grotesknost, zaradi katere prebrano odmeva v nas še dolgo zatem, ko odložimo knjigo. In čeprav se marsikdaj zdi, da nas je zajela mrakobnost, smo vendar le mi sami tisti, ki smemo odgovoriti na vprašanje, ali obstaja lepši svet, in hkrati tisti, ki upamo reči, da »vendar vse to obstaja, verjamem, da obstaja. Nekje. V meni, v tebi …«

Pesniška zbirka Drevo življenja je na voljo tudi v hrvaščini, ki velja za izvirnik, saj avtorica ustvarja v obeh jezikih.

Go to Top